Wordpress https://www.martimm.com Sun, 01 Jan 2023 17:16:47 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7 https://www.martimm.com/wp-content/uploads/2024/08/cropped-favicon-32x32.webp Wordpress https://www.martimm.com 32 32 Seo Dostu URL Nasıl Oluşturulur (Worpdress) https://www.martimm.com/seo-dostu-url-nasil-olusturulur/ https://www.martimm.com/seo-dostu-url-nasil-olusturulur/#respond Sun, 16 Oct 2022 16:49:15 +0000 https://www.martimm.com/?p=2244 WordPress sitenizdeki URL adreslerinin SEO’ya uygun olarak nasıl oluşturulduğunu hiç merak ettiniz mi? Geçmiş WordPress sürümlerinde URL yapılarının ayarlanması oldukça zor bir durumdu. Ancak gelen güncellemeler ile birlikte, kalıcı bağlantılarınızın basit ve kullanışlı olarak ayarlayabilirsiniz.

SEO açısından URL yapısının doğru ve okunabilir olması oldukça önemli bir konudur. WordPress Admin panelinizde yer alan Kalıcı Bağlantıları sayfasından bu ayarları değiştirebilir SEO dostu URL yapısı oluşturabilirsiniz.

SEO Dostu URL Yapısı Nasıl Oluşturulur

WordPress kalıcı bağlantı ayarlarına girmeden önce SEO’ya uygun URL yapısının ne olduğunu bilmeniz gerekir. SEO dostu URL yapıları makalenizi açıklayan kelimeler içerir. Ayrıca bu URL yapıları sadece kullanıcılar tarafından değil arama motoru botları tarafından da okunabilir durumda olmalıdır.

SEO dostu URL yapısına örnek olarak aşağıda yer alan link yapılarını inceleyebilirsiniz.

https://www.martimm.com/metafizik-uzmani-nedir/
https://www.martimm.com/wordpress-seo-ayarlari-yeni-baslayanlar-icin/

Peki bu durumda SEO’ya uygun olmayan doğru tanımlanmamış URL adresleri nasıl oluyor. Aşağıdaki örneklerde kullanıcılar ve arama motorları tarafından anlaşılmayan URL yapılarına örnektir.

https://www.martimm.com/?p=56279/
https://www.martimm.com/2022/10/16/ornek-yazi/

WordPress 4.2 sürümünden önceki tüm versiyonlarında kalıcı bağlantı ayarlarının paneli bulunmuyordu. Doğal olarak yeni başlayan kullanıcılar bu konuda SEO dostu URL yapısı oluşturmada zorluk çekiyorlardı. WordPress kurulumunuzu 4.2 sürümünden sonra yaptıysanız kalıcı bağlantı panelini görebilirsiniz.

Kalıcı Bağlantı Sayfasının Ayarları

WordPress’teki bağlantılara kalıcı bağlantılar adı verilir. Kalıcı bağlantı yapısı ve URL yapısının birbiri yerine kullanılır.

WordPress sitenizi ilk kurduğunuzda kalıcı bağlantı ayarını yapmanız gerekiyor. Sitenize içerik girişlerinden sonra bu kalıcı bağlantı ayarlarını değiştirmek başınıza ciddi sorunlar açabilir.

Sitenizi kurduktan sonra yapmanız gereken ilk iş WordPress Admin panelindeki kalıcı bağlantı sayfasına gidip SEO dostu URL yapısını oluşturmak olmalıdır.

Kalıcı Bağlantı Ayarları
Kalıcı bağlantı ayarları

Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi bir çok URL yapınızı değiştirebilecek bir çok seçeneğiniz bulunuyor. Ancak bu örnekler SEO için doğru URL profillerini içermiyor.

  • Düz URL
https://www.martimm.com/?p=123

Düz URL adresi, WordPress sitenizi ilk kurduğunuzda bu URL yapısı ile gelir, ancak SEO için uygun bir URL yapısı değildir.

  • Gün ve İsim
https://www.martimm.com/2022/10/16/ornek-yazi/

Gün ve isim seçenekli URL yapısı ise, tarih belirtir ve ardından sayfanızın başlığı ne ise onu tarih bilgisinin sonuna ekler. Bu yapı da SEO için uygun değildir.

  • Ay ve İsim
https://www.martimm.com/2022/10/ornek-yazi/

Bu URL yapısında da ay ve isim mevcuttur. Yine ay bilgisi içerdikten sonra sayfa başlığını gösterir. SEO ya uygun bir yapı değildir.

  • Sayısal
https://www.martimm.com/arsivler/123

Sayısal değer URL yapısı da SEO ya uygun bir URL yapısı değildir. arsivler/123 diye devam eder. Rasgele numara atar.

  • Yazı ismi
https://www.martimm.com/ornek-yazi/

SEO dostu URL yapısı budur. Yazı ismi dediğimiz yapıda sayfa başlığınız ne ise direk onu konu alır. Arama motorları tarafından doğru bir şekilde okunur, ve kullanıcılar için sayfa içeriğini en iyi şekilde anlatan URL yapısıdır. Kullanıcılar bu linke tıklamadan önce arama motorlarında link yapısını görür ve konu ile alakalı bir içerik olduğunu anlayabilirler.

  • Özel yapı
https://www.martimm.com/%postname%/%post_id%/

Yukarıda verilen listelerin dışında özel olarak kendinizin oluşturabileceği bir link yapısıdır. Burada da sadece %postname% etiketini girerek yazı ismi URL yapısını oluşturabilirsiniz.

Etiketler ile URL yapısı Oluşturma

En iyi URL yapılarını oluşturmak için yukarıda verilen örnekleri uygulamanız gerekir. Sitemizde kullandığımız URL yapısını da kopyalayıp kendi web sitenizde de uygulayabilirsiniz.

WordPress’in size sunduğu etiket yapılarını da kullanarak URL yapısı oluşturabilirsiniz. Kendinize özel olarak farklı bir yapı oluşturmak istiyorsanız aşağıdaki etiketleri inceleyebilirsiniz.

  • %year% – İçeriğinizin oluşturulduğu yılı gösterir.
  • %monthnum% – İçeriğinizin oluşturulduğu ay bilgisini gösterir. Örnek 07
  • %day% – İçeriğinizin oluşturulduğu gün bilgisini gösterir. Örnek : 22
  • %hour% – İçeriğin oluşturulduğu saat bilgisini gösterir.
  • %minute% – Yazınızın oluşturulduğu saatin dakikasını belirtir.
  • %second% – Yazınız için oluşturulan dakikanın saniyesini belirtir.
  • %postname% – Gönderi için oluşturulan başlık yapısını baz alır. Örnek olarak, bir sayfa oluşturduğunuz bu sayfanın başlığı “URL Yapısı Oluşturma”. Bu başlığı URL yapısı şu şekilde oluşur: “url-yapisi-olusturma”. WordPress panellerinde Türkçe karakterler URL yapısı oluşturulurken kabul edilmez, kullanılmaz. Doğal olarak ı,ü,ö,ç,ş gibi karakterler i,u,o,c,s şeklinde giriş yapılır. Ayrıca türkçe karakter yapılarını Google botları okuyamaz. Bu tarz harfler URL adreslerinizde mevcut ise Google botları % olarak okur ve seo dostu URL yapısı olmaktan çıkar.
  • %post_id% – Gönderiniz için oluşturulan kimlik numarasıdır.
  • %category% – Yazınız hangi kategori içerisinde yayınlandı ise, o kategori ismini URL yapınızın önüne koyar.
  • %author% – Yazar adını belirtir.

Kalıcı bağlantı ayarlarınızı tamamladıktan sonra kaydet butonuna basarak işleminizi tamamlayın. Ayrıca unutmayın kalıcı bağlantı yapınızı sitenizi ilk kurduğunuzda oluşturmanız faydalı olacaktır. Google veya farklı arama motorlarında index sayınız arttığı zaman bunu değiştirmeniz sitenize zarar verir.

]]>
https://www.martimm.com/seo-dostu-url-nasil-olusturulur/feed/ 0
WordPress Seo Ayarları (Yeni Başlayanlar İçin 2022) https://www.martimm.com/wordpress-seo-ayarlari-yeni-baslayanlar-icin/ https://www.martimm.com/wordpress-seo-ayarlari-yeni-baslayanlar-icin/#respond Tue, 11 Oct 2022 18:41:05 +0000 https://www.martimm.com/?p=2196 Worpdress Seo konusunu yeni öğrenmeye başladıysanız bu konu tam size göre. Adım adım görselli desteklenmiş WordPress Seo anlatımı yeni kullanıcılar için kolayca anlatılmış durumdadır.

Web sitenizin daha fazla trafik almasını sağlamak istiyorsanız, WordPress SEO nasıl yapılacağı konusunu iyice öğrenmeniz gerekmektedir.

Bu anlatımda WordPress Seo konusunda kendinizi geliştirmenize ve arama motorları üzerinden daha fazla trafik elde etmenize yardımcı olacaktır.

WordPress’in Seo konusunda oldukça ileri seviyede olduğunu mutlaka duymuşsunuzdur. WordPress bir çok insanın yeni bir blog kurmak için kullandığı bir sistemdir.

WordPress sizlere Seo için sunduğu kolaylıkların yanında, sizin de yapmanız gereken bir çok teknik detay vardır.

WordPress Seo’ yu uygun şekilde analiz edip uygulamak, rakip analizi yapmak oldukça önemlidir. Uygulamanız gereken bir çok adım ve işlem bulunmaktadır. Tüm bu işlemleri sırasıyla birlikte yapacağız.

Seo Nedir

WordPress Seo Nedir

Seo, Arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir web terimi kısaltmasıdır. Web sitesi sahipleri arama motorlarında daha üst sıralarda yer almak ve sitelerine trafik çekebilmek için en kaliteli seo uygulama ve işlemlerini sitelerine inşa etmeleri gerekmektedir.

Arama motorlarının sitenizi daha kolay bulmasını sağlayan, optimize edilmiş kod yapısı ve doğru şekilde biçimlendirmeye sahip bir web sitesi oluşturmak ile ilgilidir.

İnsanlar blog sitelerinizde yazdığınız konular için web’de arama yaptığında, arama motorları tarafından optimize edilmiş içeriğiniz arama sonuçlarında daha üst sıralarda görünecek, bu sayede web sitenize daha fazla trafik çekeceksiniz.

Seo’nun Önemi

Arama motorları çoğu web sitesi için en büyük trafik kaynağıdır.

Google ve diğer arama motorları, sitenizin sayfalarını tarama yaparak, arama sonuçlarında en uygun şekilde sıralamak için geliştirilmiş bir algoritmadır. Ancak bu algoritmalar mükemmel seviyede hiçbir zaman değildir.

Sitenizde bulunan sayfalarınız yeteri kadar optimize edilmemiş, arama motorları tarafından belirli kriterlere uygun hazırlanmamış ise sıralamalarda geri planda kalır. Bu da sizin daha az trafik almanıza hatta hiç trafik almamanıza sebep olur. İnsanlar aradıkları konularda sizin siteniz arama motorları tarafından görünmez ve siteniz trafik alamaz duruma gelir. İşte Seo bunun için önemlidir.

Tüm web sitesi sahipleri trafik almak için, sitelerinde bulunan sayfalarını optimize ederek Seo açısından daha kaliteli duruma getirmeleri gerekmektedir.

Seo’nun neden önemli olduğu ile alakalı bir videoyu aşağıya bırakıyorum.

WordPress Seo’nun Temelleri Nelerdir

Sitenizi optimize etmek için birkaç seo temel kurallarını öğrenmeniz gerekmektedir. Bu kurallar bile sitenizin trafiğinin belirli oranda artmasına sebep olacaktır.

Aşağıda sizlere belirtilen basit seo tekniklerini uygulamak için uzman seviyede wordpress kullanıcısı olmanıza gerek bulunmuyor. Bu yüzden hiç korkmayın.

Hadi gelin web sitenizi optimize etmeye başlayalım.

WordPress siteyi arama motorlarına açmak

WordPress, web sitenizi yeni kurdunuz, ancak siteniz arama motorlarında hiç index almıyor. WordPress admin panelinde sitenizin arama motorları tarafından görünürlülüğü kapatılmış olabilir.

Wordpress siteyi arama motorlarına açmak

Web siteniz arama motorları tarafından görünmüyorsa, ilk seçenek olarak resimde belirtilen kısmın işaretli olup olmadığıdır. WordPress admin paneline giriş yaptıktan sonra Ayarlar > Okuma sayfasına gelerek resimde belirtilen alanın işaretli olmaması gerekir. Eğer işaretlenmiş durumda ise lütfen bu işareti kaldırıp değişiklikleri kaydedin.

WordPress Seo Dostu URL yapısı Oluşturma

Seo dostu url yapıları oluşturmak WordPress’ te oldukça basittir. İçeriğinizi kısa ve öz şekilde anlatan kelimeler, hem insanlar hem de arama motorları tarafından daha kolay okunabilir duruma getirir.

Seo dostu URL yapılarına örnek şöyledir :

https://www.martimm.com/esnaf-hibe-destegi/

https://www.martimm.com/polis-nasil-olunur/

Yukarıdaki örnek 2 URL yapısının okunabilir olduğunu ve kullanıcı tarafından URL metnine bakarak, içerikte ne ile karşılaşacağını kendisine gösterir.

Seo dostu olmayan URL yapıları nasıl olur ?

https://www.martimm.com/?p=123https://example.com/arvhives/126

Yukarıdaki yapıda Seo dostu olmayan bir örnek url yapısıdır. Bu urller içerikle alakası olmayan, rasgele atanmış, kullanıcıların bu url adresine baktığında içerikte ne bulacağını göremediği bir yapıdır.

Seo dostu kalıcı bağlantı yapısını kullanmak, arama motorlarında sizlere üst sıralara çıkaracaktır.

WordPress’ te sitenizin url yapısını basit bir şekilde yapılandırabileceğiniz bir ayar sayfası bulunmaktadır. Worpdress admin panelinde Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar kısmından sitenizin url yapısını değiştirebilirsiniz. Aşağıdaki resimde detaylar belirtilmiştir.

Wordpress Seo Dostu URL yapısı Oluşturma

URL yapıları konusunu daha ayrıntılı incelemek için, SEO dostu URL nasıl oluşturulur ile alakalı konumuzu inceleyebilirsiniz.

Unutmayın web sitenizi ilk kurduğunuzda kalıcı bağlantı ayarlarını doğru şekilde yapılandırmalısınız. Aksi taktirde siteniz belirli bir index sayısına ulaştıktan sonra bu yapıyı değiştirmek pek mantıklı bir işlem olmaz. Tüm sosyal medya paylaşımlarınızı kaybedebileceğiniz gibi, Google sıralamasında da gerilere düşme olasılığınız bulunmaktadır.

Kalıcı bağlantı yapınızı yine de değiştirmeniz gerekiyor ise bu konuda bir uzmandan destek alabilirsiniz.

WWW ve WWW seçmemiş siteler

Web sitenizi yeni kurduysanız, sitenizin url yapısında www kullanıp kullanmaya kararını vermeniz gerekmektedir. Arama motorları bu durumu iki farklı web sitesi olarak kabul eder.

Bu ayarı da tıpkı kalıcı bağlantılarda olduğu gibi sitenizi ilk kurduğunuz da yapmanız gerekmektedir.

Google sıralaması açısından sitenizde www olup olmaması önemli değildir.

Bu ayarı değiştirmek için WordPress admin panelinden Ayarlar -Genel kısmı üzerinden aşağıdaki resimde olduğu gibi düzenleyebilirsiniz.

WWW ayarları
www ayarları

En iyi WordPress Seo Eklentisi

WordPress sitenize SEO yapmak için size yardımcı olabilecek seo eklentileri bulunmaktadır. Worpdress eklenti paneli sayfasında SEO işlemleri için bir çok eklenti bulunmaktadır.

En iyi WordPress Seo Eklentileri
En iyi WordPress Seo Eklentileri

En çok indirilen ve aktif olarak kullanılan bazı SEO eklentileri şöyledir.

  • Rank math SEO
  • Yoast SEO
  • All in one SEO

All in one SEO siteniz için oldukça faydalı ve ücretsiz hizmetleri de olan bir eklentidir. Sayfa analizi, zengin spinnet şema filtrelemesi, sosyal medya şeması, kırıntı navigasyonu ve Woocommerce için gelişmiş e-ticaret SEO desteği ile SEO eklentileri arasında ön plana çıkmaktadır.

Basit olarak konuşmak gerekirse All in one SEO eklentisi yeni başlayanlar için oldukça basit ve kullanımı kolaydır.

Daha fazla ayrıntı için All in one SEO eklentisi ayarlarına, rank math seo ayarlarına vs yoast seo ayarlarına bakabilirsiniz.

WordPress Site Haritalarını Google’a Bildirin

Rank Math Site Haritaları

XML site haritaları web sitenizde bulunan herhangi bir sayfayı listeleyen, özel olarak biçimlendirilmiş bir dosyadır. Arama motorları bu dosyaları okuyarak sitedeki içeriğinizi kolayca bulacaktır.

XML Site haritasını Search Console’a eklemek oldukça basittir. Site haritalarını eklemek, Google sıralamalarında sizleri yukarı yükseltmese de, arama motorlarının sayfalarınızı hızlı bir şekilde bulması ve taramasına olanak sağlar.

Hangi SEO eklentisini kullanırsanız kullanın hepsinde site haritası bölümü bulunmaktadır. Burada benim aktif olarak kullandığım Rank Math Seo eklentisinin site haritası url adresleri gözükmektedir.

WordPress Sitenizi Google Arama Konsoluna Ekleyin

Web yöneticisi araçları olarak bilinen webmaster tools yani Google Search Console, web site sahiplerinin sitelerini Google da nasıl göründüğünü ayrıntılı bir şekilde raporlayan bir araçtır.

Wordpress Sitenizi Google Arama Konsoluna Ekleyin
WordPress Sitenizi Google Arama Konsoluna Ekleyin

Sayfalarınızın arama sonuçlarında nasıl göründüğünü konusunda sizlere yardımcı olur. Herhangi bir hata söz konusu ise bunu bildirir, düzeltmeniz için sizlere hangi yolları izlemeniz gerektiğini anlatır.

Ayrıca insanların web sitenizi hangi yollarla keşfettiğini, hangi anahtar kelimelerde gösterim aldığınızı da gün gün belirtir. Web sitenizin trafik akışını artırmak için arama konsolu mutlaka kullanılması gerekmektedir.

Tüm bu bilgiler sitenizde yer alan sayfalarınızın hangi doğrultuda işe yarayıp yaramadığına yardımcı olur. Arama konsolunu detaylıca analiz edip, doğru kullanırsak anahtar kelimelerimizde yükseliş sağlarız.

Google arama konsolu ayrıca Google botlarının sitenize ulaşamadığında veya sayfalarınızda bir hata uyarısı aldığında da size bildirir.

WordPress sitenizi arama konsoluna eklemek konusunda ayrıntılı konumuzu inceleyebilirsiniz.

Web sitenizi arama konsoluna ekleme yaptıktan sonra, site haritalarını bildirmeniz gerekmektedir. WordPress sitenizde kullandığınız SEO eklentisinin içerisinde, XML site haritaları bağlantısı bulunur. Aşağıdaki resimde rank math seo eklentisi için site haritaları bölümünü görebilirsiniz.

Rank Math Sitemap Ayarları

Bu bölüme girdiğinizde site haritası dizininizi burada bulabilirsiniz bölümünde yer alan bağlantıyı Google arama konsolu üzerinden girmeniz gerekmektedir.

Google arama konsolu site haritanızı kontrol edecek ve doğru olup olmadığını sizlere bildirecektir. Site haritanızı başarılı bir şekilde ekledikten sonra beklemede olarak görünecektir. Eğer bir hata durumu yok ise resimdeki gibi başarılı şekilde uyarı gelecektir.

Search Console Site Haritasını Eklemek

WordPress Seo Yazı ve Sayfaların Ayarlanması

Site kurulum ve yapılandırma aşamasındaki işlemleri uyguladıktan sonra sıra yazılarınız ve sayfalarınızı analiz edilmesine gelir. WordPress SEO için sayfalarınız optimize bir şekilde hazırlanması oldukça önemlidir. Bu işlem bir sonraki seviye SEO çalışmalarını da içinde barındırır.

Yazılarınızı, görsellerinizi, site hızını ve backlink yapınızı SEO kurallarına uygun şekilde hazırlamak gerekir. Bu SEO işlemlerini uygulamak sizlere sıralamada yükseltecektir. Organik trafiğinizde artış sağlayacak, ürün satışlarınızda yüksek gelirler elde edebileceksiniz.

SEO Kurallarına Uygun Makale Hazırlama

Blog sitesi sahipleri sitelerinde yayınladıkları yazıları SEO kurallarına uygun olarak hazırlamaları gerekmektedir. Sitenizde kullanmış olduğunuz SEO eklentileri sizlere bu konuda yardımcı olabilir. İçeriklerinizi nasıl hazırlamanız gerektiğini anlatan ve yazılarınızı puanlayan bir sistemleri vardır.

Tüm SEO eklentileri içeriklerinizde optimize edilmiş bir başlık, meta açıklaması ve odak anahtar kelimesi kullanmanızı önerir. Ayrıca kullanıcılar web sitenizi Google’ da aradıkları zaman nasıl görüneceği konusunda da bir fikir verir.

Arama motorları sonuçlarında maksimum tıklama almak için, içeriğinizi rakipleriniz ile birlikte analiz ederek oluşturmanız gerekir.

İçeriğinizde bir odak anahtar kelimesi belirtin. Belirli sayıda bu kelimeyi içeriğinizde geçirmeye çalışın.

Site içi SEO yapısının oldukça önemli olduğunu ve doğru link inşası yapılması gerektiğini mutlaka unutmayın.

Web siteniz için Anahtar Kelime Araştırması Yapmak

Yeni başlayan kullanıcılar, sitelerinde ne tür içerikler yayınlayacağı konusunda fikir sahibi olmayabilir. Arama motorlarında insanların hangi fikirleri aradığını, hangi konular üzerinde durduğunu tespit etmek, doğru anahtar kelime araştırması yapmak oldukça önemlidir.

Anahtar kelime araştırması, içerik oluşturucular ve SEO uzmanları tarafından kullanılan bir araştırma tekniğidir. Site kategoriniz ne olursa olsun, sektörünüzdeki ürün ve içerikleri bulmak için bir araştırma yapmanız gerekir. Bunun için ücretli ve ücretsiz sunulan belirli anahtar kelime arama araçları bulunur.

Bulacağınız anahtar kelimeler ile daha fazla arama trafiği elde etmek ve bu kelime öbeklerini web sitenizde kullanabilirsiniz.

Kullanabileceğiniz yüzlerce anahtar kelimeler olduğu gibi, bunları doğru şekilde analiz edip raporlamakta oldukça önemlidir. Semrush anahtar kelime tespit etme açısında sizlere önerebileceğimiz bir ücretli araçtır.

WordPress Sitenizde Etiket Kullanma

Google sitelerinizde etiket kullanımını artık önemsemediğini belirtmiştir. WordPress yazılarınızda etiket girmek bu yüzden gereksiz bir değerdir. Eğer siteniz eski ise ve geçmişte etiket girilmiş ise, etiket sayfalarınızı noindex yapabilir ve ya tüm etiketlerinizi silebilirsiniz.

Etiket sayfaları Google için artık bir değeri olmadığından bu sayfalar eğer indexleniyor ise size SEO açısından olumsuz yönde yansır. Google sitenizi tarama bütçesini efektif kullanmalı, gereksiz sayfalarınızı indexlememelisiniz. Bu sayfaları indexe kapatmak için noindex tagını kullanabilirsiniz.

SEO eklentileri sayfalarınızın Google’a kayıt edilip edilmeyeceği konusunda size yardımcı olacaktır.

Başlıkları SEO Yapısına Uygun Hazırlayın

Sitenizde hazırladığınız yazıların, başlık yapılarını SEO kriterlerine uygun şekilde hazırlamaya özen gösterin. Başlık arama motorları için oldukça önemlidir. Sayfanızın başlığı arama motoru sonuç sayfasında sıralanır.

Bir sayfanın h1 başlığı içeren başlığı sayfayı hem kullanıcılara hem de arama motorlarına tanıtmış olur. Başlık içeriğinizin ne ile ilgili olduğunu belirtir.

Oluşturulan bir sayfada mutlaka h1 başlığı yer almalıdır. Sayfa düzeni içerisinde mutlaka h2 ve h6 başlık yapılarına da uygun hiyerarşi oluşturulmalıdır.

H1 ana başlık olduğu için, h2 alt başlık olarak geçer. H2 alt başlığı içerisinde h3,h4,h5,h6 başlık yapısına kadar kullanım yapabilirsiniz.

Başlık yapılarının nasıl kullanılacağı ile alakalı Heading etiketleri kullanımı konusunu ziyaret etmenizi öneririm.

WordPress SEO için Hız ve Güvenlik

Yukarıdaki tüm WordPress SEO ipuçlarını ve en iyi uygulamalarını izleseniz bile, siteniz yavaşsa veya bir bilgisayar korsanı tarafından ele geçirilirse, arama motoru sıralamalarınız büyük bir darbe alacaktır.

Yavaş performans veya gevşek güvenlik nedeniyle sitenizin arama motoru trafiğini kaybetmesini nasıl önleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

WordPress Sitenizin Güvenliği ve Emniyeti

Google, her hafta yaklaşık 20.000 web sitesini kötü amaçlı yazılım için ve yaklaşık 50.000 web sitesini kimlik avı için kara listeye alır. Bir site kara listeye alındığında hiçbir arama sonucunda görünmez.

Bu, WordPress sitenizin güvenliğinin iyi sıralamalar için çok önemli olduğu anlamına gelir. Siteniz bir bilgisayar korsanı tarafından ele geçirilirse, SEO konusundaki tüm sıkı çalışmanızın boşa gitmesini istemezsiniz.

]]>
https://www.martimm.com/wordpress-seo-ayarlari-yeni-baslayanlar-icin/feed/ 0